Historiek

Dranaco N.V. werd opgericht in 1919 met als doel het produceren, vervoeren en verhandelen van zand en grind. Immers was de behoefde aan deze basismaterialen voor de bouw, kort na de 1ste wereldoorlog, groot voor de op- en uitbouw van het wegennet en de ontwikkeling van de industrie. Sinds 1919 heeft Dranaco N.V. als familiale onderneming, een rijke traditie opgebouwd in de productie en handel van deze bouwgrondstoffen.

Jaarlijks produceert en verhandelt Dranaco N.V. ca. 2 miljoen ton granulaten. Deze worden grotendeels rechtstreeks vanuit het ontginningsgebied vervoerd naar de klant. Hierbij zorgt Dranaco N.V. steeds dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige waterwegen. Voor de plaatselijke markt beschikt Dranaco N.V. over depots te Antwerpen en Grobbendonk van waaruit klanten worden beleverd of hun granulaten kunnen komen afhalen.

Dranaco N.V. wenst in te spelen op evoluties die bijdragen tot beperking van de ecologische voetafdruk en wenst dit daadwerkelijk uit te voeren in haar toekomstvisie. Het gebruik van elektromotoren in o.a. vrachtvervoer zal hier in de nabije toekomst mee deel van uitmaken.

Vandaag is Dranaco N.V. een dynamisch bedrijf waar de 3e en 4e generatie hand in hand werken om samen met u te bouwen aan de toekomst!